Plante De Interior Din Casa Ta Si Beneficiile Pentru Sanatate

Plantele de interior si-au facut dintotdeauna loc in viata noastra dar stiai ca ele inseamna mult mai mult decat simple piese decorative?

Pe langa incantarea simturilor vizuale si olfactive plantele de interior aduc beneficii sanatatii inbunatatind calitatea aerului si ajutand la crearea conditiilor necesare pentru un somn mai bun.

Descopera in acest articol cum sa beneficiezi de avantajele terapeutice ale florilor si ghivecelor in acelasi timp cu inbunatatirea esteticii casei tale.

Un Aer Mai Curat

Pentrecem cea mai mare parte a vietii noastre in interior, fie ca este vorba de apartament, casa sau biroul de la serviciu. Aceste medii inchise sunt propice dezvoltarii gazelor toxice pentru sanatatea noastra. Plantele de interior au capacitatea de a purifica aerul si a elimina toxinele acumulate in covoare, imbracaminte, mobila…

Cele mai bune plante pentru acest scop sunt Aloe Vera, Planta Sarpelui, Crinul Pacii, Crizantema si Planta Paianjen.

Planta Sarpelui

Este un purificator natural aprobat de cei de la NASA. Studii recente, incluzand cele facute de NASA au aratat cum aceasta planta purifica aerul, indepartand toxine precum formaldhida, xylene, toluene si nitrogen oxid.

Elibereaza oxigen pe tot timpul noptii, oxigenul produs de 6-8 planteeste tot ceea ce ar avea nevoie un om intr-o camera inchisa ermetic.

Plante De Interior

Crinul Pacii ( Spatiphyllium )

La fel ca si Planta Sarpelui, crinul pacii este o planta de interior care purifica aerul, putand absorbi amoniacul, benzenul, formaldehida si tricloretilena, protejandu-ne inclusiv eliminand chiar fumul de tigara.
 

Reducerea Stresului

Te simti bucuroasa cand primesti flori ? Nu esti singura, plantele si florile au capacitatea de a reduce stresul si anxietatea. Florile sunt asociate cu fericirea iar culorile deschise a trandafirilor, a gerberei si a hortensiei sunt un remediu real cu un impact major asupra bunei dispozitii si fericirii.

Un Somn Mai Bun

Capacitatea de a filtra aerul si puterea de a induce somnul fac din anumite plate remediul impotriva unui somn de proasta calitate. Adaugarea de plante in dormitor, pe langa pata de culoare si aroma care o aduc, vor contribui foarte mult la un somn adanc si linistit care va va incarca la maxim pentru ziua care urmeaza.

Mai jos sunt cele mai eficiente plante recomandate pentru cei care au un somn agitat.

Lavanda

Considerata remediu natural, lavanda este folosita pentru multe intrebuintari, incluzand produse cosmetice si ajungand la produse de curatat. Totusi calitatile ei nu se opresc aici, lavanda a fost folosita inca din cele mai vechi timpuri pentru tratarea insomniei. Inhalarea parfumului are efecte sedative, deasemenea, prin violetul vibrant, este o planta  foarte atractiva, o alegere recomandata ca planta de interior.

Iasomia

Iasomia este remediu natural pentru un somn sanatos, adanc iar parfumul specific ajuta si la reducerea anxietatii si inbunatatirea bunei dispozitii.

Gardenia

Gardenia, la fel ca plantele de mai sus, are puterea de a induce un somn puternic, profund. Mai multe studii au demonstrat ca are acelasi efect precum valium-ul.

Aloe Vera

Aloe Vera elibereaza oxigen in timpul noptii, facand-o o alegere potrivita pentru dormitor. Are printre altele si capacitati de a vindeca arsuri minore, trata pielea uscata si vindeca intepaturi de insecte.

Lupta Impotriva Racelii

O planta foarte populara de interior este si planta succulent. Este alegerea perfecta nu doar pentru frumusete si pentru faptul ca nu necesita multa ingrijire. Anumite studii au demonstrat faptul ca planta succulent reduce simptomele de raceala, gripa si dureri de cap multumita abilitatii acesteia de a umidifica aerul.

V-am convins, ce ziceti ? Puteti da o fuga in floraria noastra online pentru a vedea stoc de plante diponibile la livrare in Focsani si imprejurimi.