Plante de interior din casa ta și beneficiile pentru sănătate

Plantele de interior și-au făcut dintotdeauna loc în viața noastră dar știai că ele înseamnă mult mai mult decât simple piese decorative?

Pe lângă încântarea simțurilor vizuale și olfactive plantele de interior aduc beneficii sănătății inbunatatind calitatea aerului și ajutând la crearea condițiilor necesare pentru un somn mai bun.

Descoperă în acest articol cum să beneficiezi de avantajele terapeutice ale florilor și ghivecelor în același timp cu înbunatatirea esteticii casei tale.

Un aer mai curat!

Pentrecem cea mai mare parte a vieții noastre în interior, fie că este vorba de apartament, casă sau biroul de la serviciu. Aceste medii închise sunt propice dezvoltării gazelor toxice pentru sănătatea noastră. Plantele de interior au capacitatea de a purifică aerul și a elimină toxinele acumulate în covoare, îmbrăcăminte, mobilă…

Cele mai bune plante pentru acest scop sunt Aloe Vera, Planta Șarpelui, Crinul Păcii, Crizantema și Planta Păianjen.

Planta Șarpelui.

Este un purificator natural aprobat de cei de la NASA. Studii recente, incluzând cele făcute de NASA au arătat cum această plantă purifică aerul, îndepărtând toxine precum formaldhida, xylene, toluene și nitrogen oxid.

Eliberează oxigen pe tot timpul nopții, oxigenul produs de 6-8 planteeste tot ceea ce ar avea nevoie un om într-o cameră închisă ermetic.

Plante De Interior

Crinul Păcii ( Spatiphyllium )

La fel ca și Planta Șarpelui, Crinul Păcii este o plantă de interior care purifică aerul, putând absorbi amoniacul, benzenul, formaldehidă și tricloretilenă, protejându-ne inclusiv eliminând chiar fumul de țigară.

Reducerea stresului.

Te simți bucuroasă când primești flori ? Nu ești singură, plantele și florile au capacitatea de a reduce stresul și anxietatea. Florile sunt asociate cu fericirea iar culorile deschise a trandafirilor, a gerberei și a hortensiei sunt un remediu real cu un impact major asupra bunei dispoziții și fericirii.

Un somn mai bun.

Capacitatea de a filtra aerul și puterea de a induce somnul fac din anumite plate remediul împotriva unui somn de proastă calitate. Adăugarea de plante în dormitor, pe lângă pată de culoare și aromă care o aduc, vor contribui foarte mult la un somn adânc și liniștit care va va încarcă la maxim pentru ziua care urmează.

Mai jos sunt cele mai eficiente plante recomandate pentru cei care au un somn agitat.

Lavanda

Considerată remediu natural, lavandă este folosită pentru multe întrebuințări, incluzând produse cosmetice și ajungând la produse de curățat. Totuși calitățile ei nu se opresc aici, lavanda a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea insomniei. Inhalarea parfumului are efecte sedative, deasemenea, prin violetul vibrant, este o plantă  foarte atractivă, o alegere recomandată că plantă de interior.

Iasomia

Iasomia este remediu natural pentru un somn sănătos, adânc iar parfumul specific ajută și la reducerea anxietății și îmbunatatirea bunei dispoziții.

Gardenia

Gardenia, la fel că plantele de mai sus, are puterea de a induce un somn puternic, profund. Mai multe studii au demonstrat că are același efect precum valium-ul.

Aloe Vera

Aloe Vera eliberează oxigen în timpul nopții, făcând-o o alegere potrivită pentru dormitor. Are printre altele și capacități de a vindecă arsuri minore, trata pielea uscată și vindecă înțepături de insecte.

Lupta împotriva răcelii.

O plantă foarte populară de interior este și planta succulent. Este alegerea perfectă nu doar pentru frumusețe și pentru faptul că nu necesită multă îngrijire. Anumite studii au demonstrat faptul că planta succulent reduce simptomele de răceală, gripă și dureri de cap mulțumită abilității acesteia de a umidifică aerul.

V-am convins, ce ziceți ? Puteți da o fugă în floraria noastră online pentru a vedea stoc de plante diponibile la livrare în Focșani și împrejurimi.