Pentru ca un buchet de flori să se mențină proaspăt cât mai mult timp trebuie să avem în vedere câteva aspecte.
Trucurile sunt foarte simple iar dacă le urmați puteți să vă bucurați de buchet, o perioadă mai lungă de timp.
Ce trebuie să știți?
Nu toate florile tăiate sunt la fel, unele având o rezistență mai mare decât altele.
Freziile, lalelele și în general toate florile de primăvară au o viață mai scurtă.
Temperatura ambientală este importantă.
Cel mai important factor în accelerare sau inhibarea dezvoltării și “consumării florescentei” este temperatura.
Florile tăiate sunt ținute în permanentă la temperaturi scăzute, începând cu depozitarea lor după culegere continuând transportul și până la ciclul final de retail atunci când le cumpărați sub formă de buchet sau aranjament din florărie.
Este de recomandat să țineți florile la o temperatura sub 20 de grade celsius, cu cât temperatura este mai joasă cu atât este mai bine.
Mereu apă proaspătă!
Dezvoltarea bacteriilor este prevenită prin schimbarea apei cu una rece și proaspătă cel puțin o dată pe zi.
Dacă aveți posibilitatea puteți adaugă câteva cuburi de gheață.
Cu cât apă este mai rece cu atât este mai prielnică pentru flori și previne dezvoltatarea bacteriilor.
Tăiați tijele buchetului periodic.
Folosind un foarfece de grădină sau un cuțit / cutter, tăiați tijele florilor în diagonală o dată la două zile pentru a împrospăta contactul cu apă.
Succesul duratei de viață a unui buchet de flori îl reprezintă și momentul achiziționării acestuia din florărie.
Toate florariile și depozitele florale din România se alimentează cu flori proaspete o dată pe săptămâna în zilele de miercuri sau joi, în funcție de logistică fiecăruia.
Dacă veți cumpără în aceste zile buchetul veți avea cele mai longevive flori cu putință.
Ca fapt divers, durata medie de viață a unei flori este de aproximativ 7 zile, ea putând ajunge în unele cazuri și la 20 de zile.