Istoricul Zilei De 8 Martie Ziua Femeii

8 Martie este o zi specială. Sărbătorim Ziua Internațională a Femeii!

Semnificația zilei internaționale a femeii.

Ziua Internațională a Femeii (denumită generic Ziua Femeii) este sărbătorită anual la dată de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politicile şi condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii.

În anul 1977, Adunarea Generală a ONU a proclamat printr-o rezoluție Ziua Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor și Pace Internațională.

O sărbătoare a femeilor, recunoscută internațional, dar fără a se preciza o zi anume, a fost hotărâtă înca din 1910, de Internațională Socialistă reunită la Copenhaga.

După Primul Război Mondial s-a fixat dată de 8 martie că Ziua Internațională a Femeii, dar procesul de emanciparea femeii nu a fost încheiat.

În 1913 s-a hotărât că Ziua Femeii să fie sărbătorită în aceiași zi peste tot în lume în dată de 8 martie.

Prin sărbătorirea Zilei Mamei este subliniată importantă acesteia în viața de familie și în universul copilului.

Dăruiește un buchet de flori.

În această zi se obișnuiește că bărbații să dăruiască flori și mici cadouri femeilor din viața lor– soțiilor, iubitelor, mamelor, fiicelor și colegelor.

Ce poate fi mai frumos decât să primești în această zi un buchet de flori sau un aranjament floral ?!

Diferența dintre 8 martie si ziua mamei.

Ziua Mamei se sărbătorește, în mod oficial, începând cu anul 2010, în prima duminică a lunii mai.

Ziua Mamei a fost instituită prin Decretul 1468 pentru promulgarea Legii pentru instituirea Zilei Mamei, semnat de președintele României de la acea vreme, Traian Băsescu, la 13 octombrie 2009 și publicat în M.O. 694/15 octombrie 2009.

Prin același Decret, a fost promulgată și Legea pentru instituirea Zilei Tatălui, care se sărbătorește, începând cu anul 2010, în cea de-a două duminică a lunii mai.

Până în anul 2009, România era printre puținele state ale lumii care, în lipsa unei Zile a Mamei, a marcat doar Ziua Femeii – 8 Martie, extinzându-i acesteia aria de semnificații.