Istoricul Zilei De 8 Martie Ziua Femeii

8 Martie este o zi speciala. Sarbatorim Ziua Internationala a Femeii!

Semnificatia  Zilei Internationale A Femeii

Ziua Internationala a Femeii (denumita generic Ziua Femeii) este sarbatorita anual la data de 8 martie pentru a comemora atat realizarile sociale, politicile şi conditiile economice ale femeilor, cat si discriminarea si violenta care isi fac inca simtita prezenta in multe parti ale lumii.

In anul 1977, Adunarea Generala a ONU a proclamat printr-o rezoluție Ziua Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor si Pace Internationala.

O sarbatoare a femeilor, recunoscuta international, dar fara a se preciza o zi anume, a fost hotarata înca din 1910, de Internationala Socialista reunita la Copenhaga.

Dupa Primul Razboi Mondial s-a fixat data de 8 martie ca Ziua Internationala a Femeii, dar procesul de emanciparea femeii nu a fost incheiat.

In 1913 s-a hotarat ca Ziua Femeii sa fie sarbatorita în aceiasi zi peste tot in lume in data de 8 martie.

Prin sarbatorirea Zilei Mamei este subliniata importanta acesteia în viata de familie si în universul copilului.

Daruieste Un Buchet De Flori

In aceasta zi se obisnuieste ca barbatii sa daruiasca flori si mici cadouri femeilor din viata lor– sotiilor, iubitelor, mamelor, fiicelor si colegelor.

Ce poate fi mai frumos decat sa primesti in aceasta zi un buchet de flori sau un aranjament floral ?!

Diferenta Dintre 8 Martie Si Ziua Mamei

Ziua Mamei se sarbatoreste, in mod oficial, incepand cu anul 2010, in prima duminica a lunii mai.

Ziua Mamei a fost instituita prin Decretul 1468 pentru promulgarea Legii pentru instituirea Zilei Mamei, semnat de presedintele Romaniei de la acea vreme, Traian Basescu, la 13 octombrie 2009 si publicat în M.O. 694/15 octombrie 2009.

Prin acelasi Decret, a fost promulgata si Legea pentru instituirea Zilei Tatalui, care se sarbatoreste, incepand cu anul 2010, in cea de-a doua duminica a lunii mai.

Pana in anul 2009, Romania era printre putinele state ale lumii care, in lipsa unei Zile a Mamei, a marcat doar Ziua Femeii – 8 Martie, extinzandu-i acesteia aria de semnificatii.